Inductieladen thuis

Thuis inductieladen | De term statisch laden geeft aan dat het draadloos laden van de elektrische auto plaatsvindt op één vaste plek. Dit kan zijn thuis, in de privéomgeving zoals op de oprit. Statisch inductieladen kan ook van toepassing zijn in de openbare ruimte. Het gaat om vaste, openbare parkeerplekken voor elektrisch autoladen, maar dan zonder kabel, stekker en laadstation. Thuis laden / statisch laden gebeurt met een inductielader, met een spoel op of verzonken in de grond.

Statisch inductieladen is sneller te realiseren dan dynamisch inductieladen waarvoor het aanleggen van minimaal hele rijstroken met inductietechniek nodig is. Het laden van het elektrische voertuig op één plek met draadloze laadmogelijkheid is veel goedkoper te installeren.


Inductieladen thuis? Inductielader kopen!

Een inductielader kopen is al mogelijk voor particulieren. De EV opladen bij een openbare laadplek maar dan zonder laadpaal valt eveneens onder ‘statisch laden’, maar bij de realisatie hiervan komt nog veel kijken. Het draadloos kunnen laden op openbare plaatsen vergt nu eenmaal meer aanpassingen en nog meer een centrale aanpak zoals van gemeente, netwerkbeheerder, energieleverancier, ontwikkelaars van inductiesystemen en -services.