Auto inductieladen

Inductieladen is het opladen van een elektrische auto, ander voertuig of apparaat met behulp van magnetische velden. De overdracht van elektrische energie van de (auto) inductielader naar het accupakket (van de EV) gebeurt zonder bekabeling. Inductieladen staat in dat opzicht dus gelijk aan volledig draadloos opladen. Voor het inductieladen van een auto zijn daarnaast stekkerloos laden en laden zonder kabels toepasselijke synoniemen. Van oorsprong is inductief, draadloos laden van een EV – Electric Vehicle – bekend onder de Engelse term en techniek Dynamic Wireless Power Transfer. Verder wordt ook in Nederland gesproken van Wireless Charging bij gebruik van een inductielader, zoals voor de auto, bestaande uit onder meer een laadplaat.

Inductieladen van een auto werkt als volgt. We beschrijven hoe een inductielader voor thuis werkt, op een vaste parkeerplek in bijvoorbeeld de garage, op de oprit of onder de carport. Het gaat om draadloos opladen van een elektrische auto: Wireless Charging van een EV. Dus om het magnetisch laden van de accu / batterij; zonder kabels, stekker of snoer, onder meer voor privé gebruik. Op dezelfde wijze werkt statisch inductieladen van EV’s als een taxi, kleine bus of kleine bedrijfswagen.

Wat zijn de voordelen van auto inductieladen? En wat zijn de nadelen? De voor- en nadelen van draadloos laden van de elektrische auto bepalen een eventuele grote verandering op het vlak van privé en publiek EV opladen. Redenen waarom een inductielader voor het elektrisch voertuig gunstig kan uitpakken, zijn snelheid en gebruiksgemak, naast het ontbreken van snoeren, kabels en stekkers en het ontbreken van laadpalen, met als voordeel een nettere oprit en openbare ruimte.

Inductieladen auto

Inductielader.com informeert je over de ontwikkelingen rond het inductieladen van een auto. Over EV modellen, laadsnelheid, kosten, laadrendement, inductieladers die te koop zijn, thuis installeren, bijhorende EV services, sectoren, enzovoort. Inductieladen én -rijden: van testen tot in de praktijk.