Auto inductielader thuis installeren

Wat heb je nodig om een auto inductielader thuis te installeren? De installatie voor thuis draadloos EV laden bestaat uit een draadloos laadstation met bedieningspaneel, aan autozijde een inductiespoel met AC-DC converter, ontvanger en mogelijk adapter, en bij huis de laadplaat met magnetische spoel voor op het vloeroppervlak of daarin verzonken. Denk ook aan kabels voor de (evt. ondergrondse) connectie van het laadsysteem, de netaansluiting en installatiekosten / werkuren plus service.

Mogelijk moet je ook bestaande leidingen (laten) verleggen, als die er liggen op de gewenste draadloze laadplek. De kosten hiervoor berekent de netbeheerder normaal gesproken door aan de EV eigenaar die de vaste inductielader laat installeren.

Hoe draadloze autolader thuis installeren

Meer informatie volgt over het thuis installeren van een auto inductielader. Over hoe de netaansluiting van een inductielader werkt (op dit moment nog deels via een aparte kast bovengronds). Over hoe deze zo goed als onzichtbaar kan worden geïnstalleerd; met de laadplaat mogelijk op de grond, mogelijk zelfs verzonken in het vloeroppervlak. En meer, gedetailleerde informatie over hoe Wireless Charging thuis installeren in zijn werk gaat.