EV inductieladen: in welke sectoren?

EV inductieladen kan in de volgende sectoren. Het is van toepassing op elektrische personenauto’s, lichte voertuigen, vrachtwagens en ander zwaar transport, bussen, trams, taxi’s, bedrijfswagens, vuilniswagens, openbaar vervoer en uiteenlopende bedrijven en sectoren met elektrische voertuigen in hun wagenpark. De techniek van EV inductieladen is bij al deze toepassingen in beginsel hetzelfde. Alleen de benodigde capaciteit, het vermogen in combinatie met de snelheid van EV laden, kan verschillen per voertuig.

Zwaardere electric vehicles vragen ook van een inductielader een hoger vermogen dan lichtere EV’s, zoals auto’s van de particulier. Daarnaast is er voor elk van de genoemde voorbeelden verschil in de toepassing als het gaat om statisch of dynamisch inductieladen.

Thuis, onderweg | auto’s, taxi’s, bussen en méér

Beide laadvormen zullen op de lange termijn van toepassing zijn. De eerste betreft het laden op één plek: bij huis, bij het bedrijf of in de openbare ruimte. Het tweede, dynamisch elektrisch rijden, betreft het automatisch opladen onderweg, op een wegdek dat hiervoor geschikt is gemaakt. Het realiseren van de laatste techniek ligt verder in de toekomst dan de al bestaande mogelijkheid om de auto thuis op te laden met inductie.

Meer info over EV inductieladen en sectoren

Meer informatie over inductieladen van de auto, inductieladen voor taxi’s, draadloos laden voor bussen, bedrijfswagens en de inzetbaarheid van een stekkerloze lader voor andere EV’s, staat beschreven op de volgende pagina’s: